Rioolinspectie?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Riool inspectie door Riool RIR?

Onze camera-inspecties zijn helder, duidelijk, begrijpelijk en overzichtelijk.

Riool inspecteren

Snel, gemakkelijk, duidelijk, betaalbaar en efficiënt uw rioolprobleem in beeld laten brengen.

Inspecties worden uitgevoerd met onze speciale rioolcamera's. Deze camera's geven zeer duidelijke bewegende kleurenbeelden weer van de binnenzijde van de buis. Wij beschikken over diverse camerasystemen. Deze camera's hebben elk hun eigen specialisme en bestrijken ieder voor zich een bepaald werkgebied. De beelden uit de leiding worden op het scherm van de camera getoond en door onze inspecteurs ter plaatse bekeken en beoordeeld. Indien gewenst kunnen wij de beelden op locatie op diverse datadragers vastleggen. De vastgelegde beelden kunnen vervolgens voor div. gewenste doeleinden gebruikt worden. Met onze camerasystemen rijden of schuiven wij tot wel 300 meter door de buis. Tijdens de inspectie constateren wij duidelijk alle oneffenheden, verzakkingen, (haar)scheuren, wortels, vervuiling of voorwerpen die de eventuele problemen veroorzaken.

Onze inspectiecamera's zijn allemaal uitgerust met een zendmodule in de camerakop. Voordeel van deze zender is dat wij de camera's overal in de leiding kunnen (volgen) detecteren en zo de precieze plek kunnen aanwijzen waar de leiding loopt. Tevens kunnen we zeer nauwkeurig aangeven waar een eventuele reparatie of renovatie uitgevoerd dient te worden. Met onze camerasystemen is het tevens mogelijk een dieptepeiling uit te voeren, zodat u en wij precies weten hoe diep er eventueel gegraven moet worden om bij de buis en dus ook bij het probleem te komen. Zoals u ziet zijn de mogelijkheden onbegrensd, onze werkwijze samen met onze camera systemen, zorgen voor absolute duidelijkheid.

Rioolcamera.

De camera is het oog van de inspecteur in de leiding, samen maken zij het verschil.

Camera-inspectie technieken

Inspecties kunnen wij vanaf nu uitvoeren in leidingen vanaf 32 t/m 800 mm. Onze camera's zijn in alle soorten leidingen en diameters van buitenaf detecteerbaar. Waar de camerakop zich op dat moment ook bevindt, in huis, onder de vloer, in de muur, in uw tuin onder het gazon, onder de oprit of het asfalt, wij traceren hem en zeggen u ook nog precies hoe diep de leiding ligt.

De maximale inspectielengte is 300 meter en de maximale detectiediepte bedraagt zes meter. Ook leveren de beelden bewijslast, we maken de Dvd / USB opname ter plekke, zodat u het geconstateerde altijd direct terug kunt kijken en kunt gebruiken bij geschillen. Één Camerabeeld zegt tenslotte meer als 1000 woorden.

Het nieuwste camera systeem wat wij sinds Mei 2018 gebruiken is de "Kummert Profi 4 HD" (inzetbaar vanaf DIN Ø 70 mm) deze beschikt over een uitstekende HD beeld en opname kwaliteit. Het systeem is volledig modulair in te richten. Dit betekend; we kunnen het systeem zelf naar eigen keuze en aangepast aan elke voorkomende situatie opbouwen. Zo kunnen we kiezen uit verschillende lengtes en diktes duwkabels. Ook de camera koppen kunnen we exact afstemmen op de uit te voeren werkzaamheden. Ook kunnen we het systeem om bouwen tot een volledig zelfrijdend inspectie systeem met een maximale inspectie lengte van 300 M. De camerakop K-60 HD kan eindeloos 360 graden rond kijken in de buis en kan over -120° en +120° kantelen. Met deze specifieke mogelijkheden kunnen wij het probleem uiterst duidelijk in beeld brengen. Alle bevindingen kunnen realtime digitaal op de interne harde schijf van het systeem worden vastgelegd. Na de inspectie rolt een compleet inspectierapport uit de printer met daarin alle geconstateerde bevindingen. Het rapport bevat foto's met de bevindingen met tekst, de inspectieafstanden tot de geconstateerde schades tot op de centimeter nauwkeurig en een overzicht met de geïnspecteerde diameters van de buizen. Ook maakt het systeem een 3D tekening van het stelsel met daarin de bevindingen in centimeters met de ingevoerde teksten. In de HD video-opname ziet u in beeld ook de geconstateerde bevindingen, de centimeters, de diameters en natuurlijk het haarscherpe videobeeld.

Speciaal voor dit systeem hebben wij de uitgebreidste Kummert 3D Ultimate software aangeschaft. Deze software maakt het mogelijk alle opgeslagen inspecties achteraf op kantoor te controleren en te bewerken. Ook het uitwerken van het 3D riool plan is geniaal.

Leidingdetectie.

Traceren van leidingen en detecteren van probleemlocaties, snel, duidelijk en exact tot op de centimeter nauwkeurig.

Leiding- of probleemdetectie

Als er zich een probleem (wortels, breuk, lekkage, object, etc.) in uw riolering bevindt, wilt u natuurlijk graag weten waar dit probleem zich exact bevindt. Ook wanneer u uw tuin gaat veranderen of uw huis gaat verbouwen is het handig te weten waar de complete riolering precies loopt. Waarschijnlijk wilt u ook graag weten hoe diep de leidingen onder het maaiveld liggen. Eindeloos en doelloos graven, hakken, breken en slopen doet niemand graag. En stelt u zich eens voor hoeveel tijd, energie, overlast en extra kosten dit met zich meebrengt.

Riool R.I.R. 24/7 Service uit Swalmen biedt u ook hiervoor de perfecte, snelle, gunstige en doelgerichte oplossing. Al onze camera's zijn uitgerust met een zendmodule. Deze module maakt het mogelijk de camera over de grond of in de muur te volgen. Alles wat wij zien op het scherm kunnen we u letterlijk op vijf centimeter nauwkeurig aanwijzen. Ook onze hoge drukslangen kunnen we voorzien van een module. Hiermee kunnen we over een grote afstand het complete verloop en de diepteligging van rioolstelsels in korte tijd in kaart brengen. De zenders zijn vindbaar tot een diepte van +/- zes meter onder het maaiveld, ook de precieze diepte kunnen wij aangeven tot op vijf centimeter nauwkeurig.

Stank- en lekdetectie.

Het opsporen van stank of lekkagelocaties in de riolering met rookdetectie.

Rioolstank of lekkage

Wanneer u rioollucht in huis ruikt, is dat een zeer onaangename situatie waar u zo snel mogelijk vanaf wilt. De vraag is dan waar die rioollucht / stankoverlast toch vandaan komt? U heeft alle sifons, schrobputjes, hemelwaterafvoeren en zelfs de condens afvoer van de cv-installatie gevuld met water, maar de rioolstank blijft. Hoe kan dat toch? Dit hebben we toch nog nooit eerder gehad (denkt u).

Ook voor deze situatie heeft Riool R.I.R. 24/7 Service uit Swalmen de perfecte oplossing. Wij blazen (drukloos) witte rook in uw gehele rioleringsstelsel. Hierdoor ontstaat al snel duidelijkheid waar die rioolstank precies (uit) vandaan komt. Wij maken met rook de stank / gassen zichtbaar. Waar (drukloze) rookuitstroming mogelijk is, stroomt ook stank / gas / water uit. De rookvloeistof die wij gebruiken is reukloos en 100% milieu-, mens- en diervriendelijk.

Wij zijn altijd bereikbaar.

24/7 staan wij voor u klaar. U kunt ons bereiken door middel van het contactformulier of onderstaande telefoonnummers.

Je kunt ons vinden op:

Heydweg 15 NL-6071 PT Swalmen

Of mail naar:

info@rioolrir.nl

Riool R.I.R. 24/7 Service

Tel: + 31 (0)475 - 741 649

24/7 Calamiteitennummer

Tel: + 31 (0)6 - 50 88 79 28

228 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1
Lees hun review op klantenvertellen.nl