Rioolreiniging nodig?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Wortels frezen.

Vormen wortels een probleem voor uw riool? Dan kunt u de wortels weg laten frezen. Riool R.I.R. Leidingtechniek zorgt ervoor dat de wortels op een vakkundige wijzen worden weggehaald en creëren zo een ideale doorstroming voor uw water. Het wortels frezen is een veelvoorkomende oplossing voor rioolproblemen zoals breuken of scheuren in buizen.

Voor het wortels frezen wordt vaak gekozen bij scheur- en breukproblemen van riolering. Dit komt vaak voor bij gresbuizen en beton, maar ook bij PVC kunnen wortels een probleem vormen. Wortel-ingroei brengt vaak nare gevolgen met zich mee zoals verstoppingen, lekkages, stank en in het ergste geval zelfs wateroverlast. Ook wordt het rioleringsstelsel vaak stukgedrukt of ontstaan er verzakkingen in het rioolstelsel.

Wortels frezen is dan vaak de oplossing. In de meeste gevallen kan door deze techniek een mooie (tijdelijke) doorgang gecreëerd worden. Tijdelijk, want de wortels zitten immers in de scheur of in de kraag van de rioolbuis. De wortels zullen dan binnen 1 á 2 jaar opnieuw voor een rioolverstopping zorgen met dito problemen.

Riool R.I.R. Leidingtechniek adviseert dan ook om na het frezen een camera inspectie uit te voeren. Middels deze camera inspectie van uw riool kunnen wij bekijken hoe groot de schade aan de riolering is. Is de buis al verzakt of zijn er grote stukken buis ingevallen? Dan is er maar één optie en dat is het vernieuwen van het betreffende stuk rioolbuis. Is de schade beperkt en is er nog geen verzakking ontstaan? Dan adviseren wij een deelrenovatie te laten plaatsen op de betreffende zwakke plek. Door deze deelrenovatie, ook wel een kous genoemd, wordt de wortel letterlijk buitengesloten en kan het deel van de rioolbuis er zeker 50 jaar tegenaan. Wortels frezen is dus niet altijd de oplossing, maar kan wel erg effectief zijn bij deze specifieke rioolproblemen!

google-review

Wij zijn altijd bereikbaar.

Wij staan voor u klaar. U kunt ons bereiken door middel van het contactformulier of onderstaand telefoonnummer.

Je kunt ons vinden op:

Heydweg 15 NL-6071 PT Swalmen

Of mail naar:

info@rioolrir.nl

Riool R.I.R. Leidingtechniek

Tel: + 31 (0)475 - 741 649

402 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2
Lees hun review op klantenvertellen.nl