Rioolreiniging nodig?

Laat uw gegevens achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Reiniging door RIR?

Reinigingen van leidingen wordt altijd goed, vakkundig, snel, hygiënisch en betaalbaar voor u uitgevoerd.

Leiding verstopt of vervuild

Reiniging (ontstoppen) van een leidingstelsel bij een verstopping is vaak essentieel, als u tenminste niet direct groots wilt gaan hakken, breken, slopen, leidingen vervangen en vervolgens herstellen. Wij hanteren verschillende manieren van reinigen, afhankelijk van de aard van de verstopping en waar deze zich bevindt.

De reiniging moet nauwkeurig en grondig gebeuren, anders bestaat de kans dat de verstopping zich op korte termijn herhaalt en dat is wat u en wij zeker niet willen. Als de reiniging (ontstopping) goed is uitgevoerd, kan de leiding (riolering) er bij normaal gebruik weer jaren tegenaan. Het is daarom ook aan te raden, als er mechanisch ontstopt wordt, de buis met hoge waterdruk na te reinigen (let op, dit moet in de praktijk wel mogelijk zijn).

Hoge waterdrukreiniging spuit alle aan de buiswand klevend materiaal door middel van verschillende spuitkoppen los en spoelt dit afval vervolgens direct naar het hoofdriool van de gemeente. Alle soorten buizen, of het nu gaat om pvc, pe, na, ac, gres, beton, gietijzer, lood en eterniet slippen door de jaren altijd iets (als ze niet juist geïnstalleerd zijn zeker) dicht. Door met hoge waterdruk en diverse spuitkoppen te reinigen, frezen en stralen we de buizen weer open tot hun originele (nieuw)diameter.

Hoge waterdruk.

Reinigen / ontstoppen word onder hoge waterdruk 150 bar / 50 liter per minuut (lpm) uitgevoerd.

Riool ontstoppen / reinigen in heel Limburg 24/7

Als een leiding over een langere afstand grondig gereinigd / ontstopt dient te worden, gebruiken we een van onze hoge drukunits. Elke service bus is standaard van zo'n hoge drukunit voorzien. Ze leveren een constante wateropbrengst van maar liefst 50 lpm met 150 bar druk (ter vergelijking: Kärcher hoge drukunit +/- 8 á 10 lpm en maximaal 100 bar). Ze worden aangedreven door 20 pk Honda-motoren. Op onze hoge drukslangen kunnen wij een grote diversiteit aan spuitkoppen, frezen en andere speciale hulpmiddelen monteren.

Wij reinigen / ontstoppen met hoge waterdruk van 150 bar/ 50 lpm in leidingdiameters vanaf 32 mm t/m 400 mm en over een lengte van maximaal 150 meter. Dit is mogelijk in combinatie met diverse speciale spuitkoppen en hoge drukslangen.

Mechanisch ontstoppen.

Verstoppingen in de leidingen oplossen zonder water.

Mechanisch ontstoppen / reinigen gebeurt met een spiraal (ook wel veer genoemd) door de verstopping te doorboren. De spiralen zijn er in verschillende lengten en diktes. De te gebruiken veer is afhankelijk van de diameter van de verstopte buis. Vaak is de situatie zo dat er door een kleine diameter (+/- 40 mm) in een grotere diameter (+/- 75 á 110 mm) ontstopt moet worden. Dit vraagt om vakmanschap en de juiste apparatuur. De spiralen die wij gebruiken zijn uit te breiden met diverse opzetstukken en de grotere spiralen zijn te verlengen tot wel 80 meter.

Reinigen / ontstoppen gebeurt met veermachine en 6, 8, 10, 16 en 22 mm veren, in leidingdiameters vanaf 12 mm t/m 250 mm en over een lengte van maximaal 15 en 80 meter. Onze veren draaien met 540 tpm met maximaal 0,75 kW (1 pk) vermogen.

Diameter frezen.

Kalk, cement, beton, urinesteen, geen probleem, wij frezen er doorheen.

Onze diameter frezen poetsen de leidingen schoon.

Wanneer een leiding ernstig vervuild / dichtgegroeid is met kalk of andere hardnekkige materialen, kunnen wij de leiding diameter frezen. Zoals de naam zegt frezen wij de leiding weer open tot de originele (nieuw)diameter.


Welke materialen kunnen we wegfrezen?:

  • Kalk en urinesteen
  • Cement
  • Vet en zeep
  • Wortels
  • Pur


Het bereik van onze frezen ligt tussen de 75 en 200 mm en onze frezen kunnen in alle soorten leidingen worden ingezet.

  • Pvc
  • Gres
  • Beton
  • Eterniet
  • PE

Wortels frezen.

Wij frezen de wortels weg en zorgen voor de ideale doorstroming van uw water.

Wortels uit riolering wegfrezen

Dit komt vaak voor bij onder andere gresbuizen en beton, maar ook bij pvc als er door een scheur of breuk wortels in de buis kunnen groeien. Deze wortel-ingroei brengt vaak nare gevolgen met zich mee, zoals verstoppingen, lekkages, stank en in het ergste geval wateroverlast. Ook wordt het rioleringsstelsel vaak stukgedrukt of ontstaan verzakkingen in het stelsel.

In de meeste gevallen kunnen we de wortel(s) wegfrezen. Hierdoor ontstaat weer een mooie (tijdelijke) doorgang. Tijdelijk, want de wortels zitten immers in de scheur of in de kraag van de buis. De wortels zullen binnen 1 á 2 jaar opnieuw voor verstoppingen zorgen met dito problemen.

Wij adviseren dan ook na het frezen een camera-inspectie uit te voeren en te bekijken hoe groot de schade aan de riolering al is. Is de buis erg verzakt of zijn er grote stukken buis ingevallen, dan is er maar één optie en dat is vernieuwen van het betreffende stuk rioolbuis. Is de schade beperkt en is er nog geen verzakking ontstaan, dan adviseren wij een deelrenovatie te laten plaatsen op de betreffende plek. Door deze deelrenovatie (kous) wordt de wortel letterlijk buitengesloten en kan dat deel van de buis er zeker weer 50 jaar tegenaan.

Wij zijn altijd bereikbaar.

24/7 staan wij voor u klaar. U kunt ons bereiken door middel van het contactformulier of onderstaande telefoonnummers.

Je kunt ons vinden op:

Heydweg 15 NL-6071 PT Swalmen

Of mail naar:

info@rioolrir.nl

Riool R.I.R. 24/7 Service

Tel: + 31 (0)475 - 741 649

24/7 Calamiteitennummer

Tel: + 31 (0)6 - 50 88 79 28

228 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1
Lees hun review op klantenvertellen.nl